Denník N

V bratislavských nemocniciach je plno, na Kramároch hľadali dve miesta na JIS. Bojím sa Vianoc, hovorí lekár

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Situácia v najväčšej nemocnici na Slovensku je vážna, majú vyše dvesto covidových pacientov. Musia im vytvoriť nové miesta a ešte viac obmedzia starostlivosť o ostatných pacientov. V nemocniciach už vidno, ako sa vírus šíri v Bratislavskom kraji.

Už niekoľko dní majú na jednotke intenzívnej starostlivosti na klinike infektológie na Kramároch problém nájsť miesto pre nových pacientov. Majú toľko hospitalizovaných s covidom-19, že ak potrebujú niekoho prijať, musia niekoho iného preložiť na bežné oddelenie, hneď ako to jeho stav dovoľuje.

V utorok museli takúto situáciu riešiť hneď dvakrát. Miesto pre ťažko chorú šesťdesiatničku a tridsiatnika so zlyhávajúcimi pľúcami sa našlo, no riešenie takýchto situácií vyžaduje veľa energie personálu.

Aj dianie na Kramároch v univerzitnej nemocnici ukazuje, že situácia v Bratislave sa posledné týždne výrazne zhoršuje. „Máme plné lôžka na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Musíme sa snažiť pacientov premiestňovať z týchto jednotiek dostatočne rýchlo, aby sme mali miesta pre nových pacientov, a je to veľmi náročné,“ hovorí

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Bratislavské nemocnice

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie