Denník N

Mapa: kde sa môžete dať bezplatne otestovať

Po celom Slovensku pribúdajú mobilné odberné miesta, kde sa môžete dať otestovať antigénovými testami – zatiaľ najmä počas pracovných dní. Ďalšie majú pribudnúť pri lyžiarskych centrách.

Vidíme to aj na každodenných číslach, obyvatelia Slovenska si zvykli na to, že sa môžu ísť dať otestovať antigénovými testami. Denne ich pribúdajú desaťtisíce, robíme ich už viac ako presnejších PCR testov, na ktorých výsledky treba čakať dlhšie.

Väčšina odberných miest je dnes otvorená len cez pracovné dni osem hodín, iba výnimočne sa nájde miesto otvorené v sobotu.

Veľký nápor zažili minulý týždeň pri novej povinnosti pre pendlerov preukázať sa negatívnym testom pri prekročení hranice – následne ministerstvo vnútra odložilo začiatok kontrol až na piatok 11. decembra.

Ďalšie miesta by mali pribúdať pri lyžiarskych strediskách, keďže od pondelka 14. decembra budú musieť lyžiari na svahu ukazovať negatívny test nie starší ako 72 hodín.

Vytvorili sme mapu odberných miest, ktoré sú aktuálne k piatku. Mapu si môžete približovať aj zväčšiť na celú obrazovku. Po kliknutí na ikonu sa vám zobrazia podrobnejšie informácie.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie