Denník N

Rusko vo väzbe? Súd verejné zasadnutie odročil a nepovedal, čo urobí

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ruskovi poliatie kyselinou neverí prokurátor ani právni zástupcovia Markízy. Senát Aleny Šiškovej odročil pojednávanie v kauze zmenky na január.

Znie to ako príbeh, ktorý by mohol vymyslieť aj riaditeľ komerčnej televízie ešte niekedy v 90. rokoch. Bývalý riaditeľ Markízy Pavol Rusko oznámil, že noc pred tým, čo mal Najvyšší súd vyhlásiť definitívne rozhodnutie v miliónovej kauze zmenky, ho niekto polial pri behu kyselinou.

Rusko tvrdí, že má zranené oči a dýchacie cesty. Keď ho však chcel lekár vyšetriť, odmietol spolupracovať. Bol aj v nemocnici, no jeho zranenia nie sú také vážne, aby ho hospitalizovali, a tak ho poslali domov. Jeho všeobecný lekár Peter Lipták mu aj tak vystavil potvrdenie o práceneschopnosti, ktoré Rusko ráno poslal súdu.

Najvyšší súd mal v utorok a stredu definitívne rozhodnúť v kauze zmenky. Ide o prípad, ktorý sa Kočnerovi aj vďaka ovplyvňovaniu sudkyne Zuzany Maruniakovej najprv v apríli 2018 podarilo vyhrať na okresnom súde v Petržalke.

Video: Rusko neprišiel na súd, tvrdí, že ho niekto napadol (autorka: Martina Koník)

Ruska a s ním aj Mariana Kočnera odsúdil vo februári súd prvého stupňa na 19 rokov väzenia. Ak by v stredu Najvyšší súd rozhodnutie potvrdil, Rusko by strávil Vianoce v niektorom z ústavov na výkon trestu.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marian Kočner

Pavol Rusko

Slovensko

Teraz najčítanejšie