Denník N

Čašník, vreckovku! Ako to bolo naozaj s prvou Messiho zmluvou v Barcelone, od ktorej uplynulo 20 rokov

Mnohí ten príbeh dobre poznajú. Chudobný chlapec z Argentíny Lionel Messi si nemohol dovoliť drahú hormonálnu liečbu, no vtom si ho všimla Barcelona a urobila z neho svetovú hviezdu.

V skutočnosti to bolo oveľa komplikovanejšie.

Messiho rodina nemala dostatok prostriedkov na injekcie s rastovým hormónom, ktoré naozaj zaplatila Barcelona, viacerí predstavitelia klubu však mladíkovi nedôverovali. Messiho otec bol nervózny a dochádzala mu trpezlivosť.

Messiho príchod do Katalánska nebol výsledkom dobre nastavenej klubovej politiky, ale odvahy a zanietenia konkrétnych jednotlivcov.

Nevyhnutnou súčasťou tohto príbehu je papierová vreckovka, na ktorej vznikla prvá zmluva. Od jej podpísania ubehlo tento týždeň presne dvadsať rokov.

V tomto článku sa venujeme spomenutej servítke, ale aj Messiho detstvu ako takému. Dozviete sa aj to, aký bol Messi študent, a prečítate si zábavnú príhodu z jeho pobytu v akadémii, pri ktorej si zranil členok.

Messiho otec bol pripravený odísť

Osemročný Lionel Messi sedel každý večer na posteli a pichal si injekcie do oboch nôh. „Nebola to žiadna sranda, ale tak veľmi som túžil byť futbalistom, že som vedel, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Lionel Messi

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie