Denník N

Prišiel za Kloppom a vyhlásil, že lepší tím prehral. Mourinho stratil náladu aj prvé miesto v Premier League

José Mourinho a Jürgen Klopp po zápase Liverpool - Tottenham. Foto - TASR/AP
José Mourinho a Jürgen Klopp po zápase Liverpool – Tottenham. Foto – TASR/AP

V súboji o prvé miesto prekvapil mladý stopér Liverpoolu aj systém VAR.

Magazín Goal vytiahol pred dosiaľ najväčším zápasom tejto sezóny Premier League zaujímavú štatistiku: keď José Mourinho absolvoval v anglickej lige kompletnú sezónu, všetky jeho tímy obsadili na konci rovnaké miesto, na akom boli po dvanástich kolách.

Mourinhov Tottenham po 12. kole prebiehajúcej sezóny viedol tabuľku o skóre pred Liverpoolom a dlho sa zdalo, že si vedenie udrží aj po vzájomnom zápase na Anfield Road.

V 90. minúte však Mourinho zamrzol a smutne hľadel, ako Roberto Firmino hlavičkou po rohovom kope rozhodol o víťazstve Liverpoolu 2:1. Liverpool sa od svojho súpera odpútal a vedie Premier League s náskokom troch bodov.

Po záverečnom hvizde sa José Mourinho vydal za Jürgenom Kloppom a nespokojne s ním prehodil zopár slov. „Povedal som mu, že lepší tím prehral, a on s tým nesúhlasil. Ale to je jeho názor,“ vravel v pozápasovom rozhovore pre Amazon.

Mourinhovi sa nepáčilo ani Kloppovo správanie v závere zápasu. Svojho trénerského súpera obvinil, že štvrtému rozhodcovi vytrhol z rúk tabuľu. „Ak by som sa správal pri postrannej čiare tak ako on, rozhodcovia by ma odtiaľ vyhodili,“ povedal.

Klopp: Myslel som si, že žartuje

Tréner Tottenhamu bol po prehre očividne sklamaný a hovoril, že jeho tím mal zvíťaziť. „Aj remíza by bola zlým výsledkom,“ vyhlásil pre Amazon.

Mourinho tvrdil, že jeho tím mal stretnutie „pod kontrolou“, no ťažko povedať, čo tým presne myslel. Hráči Tottenhamu totiž

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie