Denník N

O (tohtoročných) vianočných darčekoch

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Starý trik s poslednou chvíľou ponúka aj isté benefity. 

Patrím k ľuďom, ktorým je osudovo predurčené robiť veci na poslednú chvíľu. Niežeby sme sa nesnažili. Budem dnes hovoriť v mene celej našej komunity. Sme inak viac-menej rozumní a vieme, že tento systém má svoje nevýhody. Samozrejme, tí zbabelejší (mňa nevynímajúc) sa občas dokážu prepnúť do zodpovednejšieho časového módu. Napríklad keď treba stihnúť niečo, čo určite nepočká – odchod vlaku, uzávierku, začiatok divadelného predstavenia alebo vysielanie v rádiu.

Sú však oblasti, kde je aj napriek veľkej snahe cesta zarúbaná. Jednou z nich je obstarávanie vianočných darčekov. Až doteraz, čiže do lockdownu, to nebol žiadny problém. Bol som dokonca na seba mierne hrdý, ako efektívne dokážem predvianočné nákupy sfinalizovať v jeden deň – tesne pred Vianocami. Nákupné centrá sú v tom čase už takmer prázdne, všetko mám dokonale premyslené, takže „spanilá jazda“ je väčšinou otázkou maximálne niekoľkých hodín. A ešte som sa mohol tváriť premúdrelo, ako som opäť vybabral s predvianočným stresom.

Aj stromček som raz kúpil až na Štedrý deň. Tesne pred obedom. Musel som síce trocha bežať za odchádzajúcim nákladným autom, ale zas, dostal som ho skoro zadarmo. Ten stromček, samozrejme.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie