Denník N

Koronavírus má už päť členov vlády. Čo o šírení vieme? Testuje sa premiér pravidelne? A mali na rokovaní rúška?

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ministrovi obrany aj ministrovi pôdohospodárstva najskôr nákazu neodhalili antigénové testy, pozitívne mali až neskôr PCR testy.

V piatok premiér Igor Matovič potvrdil, že mal pozitívny test na koronavírus. V izolácii je tak celá vláda aj predseda parlamentu. V piatok večer mali pozitívne výsledky aj ministerka pre investície Veronika Remišová (Za ľudí) a minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Koronavírus má aj podpredseda vlády Štefan Holý zo Sme rodina a minister pôdohospodárstva Ján Mičovský z OĽaNO. Pozitívny test oznámil aj poslanec Sme rodina Peter Pčolinský. Začiatkom týždňa koronavírus potvrdili aj poslanci Hlasu Peter Pellegrini a Erik Tomáš.

Prinášame odpovede na zopár kľúčových otázok o tom, ako sa vírus mohol rozšíriť vo vláde.

Prečo sa dal premiér vo štvrtok testovať?

Premiér sa podľa úradu vlády testuje pravidelne. „Pravidelne testujeme všetkých zamestnancov úradu vlády, ktorí sú kľúčoví pre chod vlády. Vo štvrtok bolo jedno z týchto pravidelných testovaní,“ tvrdí úrad vlády. V akom časovom intervale sa premiér testuje, neodpovedali.

Častejšie testujú menšie skupiny, pri ktorých sa vyskytne podozrenie z možného nakazenia. Premiér a jeho najbližší spolupracovníci sú testovaní najčastejšie, aj pred

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie