Denník N

Čoho sme sa to dožili?

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Je mi veľmi ľúto, že sa slovo psychopat vo veľkom používa ako nadávka. Všetky stigmy, ktoré sa tu v týchto témach snažíme roky búrať, sú späť.

Takto nejako pred rokom som púšťala manželovi zrýchlené video: „Pozri, v Čine majú nejakú epidémiu, pozri, za týždeň tam takto postavili úplne novú nemocnicu,“ obdivovali sme. Aj sme si povedali, že dobre, že nás sa taká epidémia netýka, lebo by sme boli pekne v riti. Keby som vedela, že viem veštiť, dám si to do živnosti.

Och, akoby to bolo včera, čo sme my rúškonosičskí pionieri boli na smiech. Tie časy, keď jediným problémom bolo niekoľko mŕtvych kváskov za deň a ľudí trápili denné prírastky na váhe. Dnes je všetko inak. Všetci múdri vždy vraveli, že sa netreba obzerať do minulosti, ale máme sa pozerať vpred! Pozerám sa teda vpred. V rámci stupídneho sebaukájania svojej mysle, v ktorej sa miesi hnev, obavy, štipka zákerného „vidíte, a neverili ste!“, si hovorím, že možno aspoň tí konšpirátori pochopia, že to s tou „chrípočkou“ neboli nezmysly. A možno aj nie.

Prišla som na to, že osobnosťami tohto roka sú deti.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie