Denník N

Euroligy: Koemanov neporiadok zmiatol Barcu. Chaos prekryl aj Messiho úžasný rekord

Foto - TASR/AP
Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

v tejto sezóne sa zatiaľ dejú veci, ktoré boli ešte pred niekoľkými mesiacmi nepredstaviteľné. Na čele španielskej ligy nie je Barca ani Real, v talianskej lige nevedie Juventus a priebežným francúzskym lídrom nie je Paríž Saint-Germain.

Nečakané zvraty sledujeme aj v Anglicku – kto by pred začiatkom sezóny tipoval, že Arsenal bude tesne nad pásmom zostupu?

Mohlo by sa zdať, že jedinou istotou je Nemecko. V lete sme žartovali, že nie je otázka, kto vyhrá ligu, ale koľko bodov stratí druhý tím na Bayern. Po trinástich kolách je však vzácne vyrovnaná aj bundesliga.

V novom diele Eurolíg píšeme aj:

  • o taktickom neporiadku Ronalda Koemana;
  • o tom, že Shearera by neprekvapilo, keby Arsenal vypadol;
  • o tom, že za Borussiu najviac žiaril 16-ročný hráč;
  • o najrýchlejšom góle v talianskej histórii;
  • o hrdinskom zákroku hráča PSG;
  • ako sa darilo Slovákom;
  • o hrdinovi Martinovi Škrtelovi.

V tomto sumári nájdete všetky podstatné informácie z piatich najlepších európskych líg vrátane výroku týždňa a statusu týždňa. Posielame ho aj e-mailom vo forme newslettra.


Španielsko: Barcelonský chaos prekryl Messiho veľký deň

Hlavnou témou víkendu mal byť úžasný rekord Lionela Messiho, ktorý vyronal Pelého. Namiesto toho sa hovorilo najmä o nevýraznom výkone Barcelony a pochybných rozhodnutiach systému VAR.

Barca chcela proti Valencii potvrdiť dobrú formu po víťazstve nad Realom Sociedad, napokon však bola rada aspoň za bod po remíze 2:2. Zaslúžili sa oň predovšetkým brankár Marc-André ter Stegen a spomenutý Messi, ktorý je naďalej najnebezpečnejším hráčom svojho tímu, hoci na svoje pomery podáva podpriemerné výkony.

„Ronald Koeman svojím taktickým galimatiášom zmiatol aj vlastných hráčov,“ hodnotil po zápase v programe Carrusel Deportivo novinár Jordi Martí.

Koemanovi sa dalo vyčítať hneď niekoľko vecí. Proti Valencii zmenil najmenej trikrát herný systém a na tlačovej konferencii opäť prekvapil čudným vyjadrením.

Barcelona začala zápas

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Lionel Messi

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie