Denník N

Kotlebovci sa už do parlamentu nemusia dostať, v prieskume AKO majú historické minimum

Kotlebovci už nie sú so zľahčovaním pandémie koronavírusu unikátni, hovorí šéf agentúry AKO Václav Hřích.

Kým tesne pred parlamentnými voľbami na začiatku roka 2020 patrila Kotlebova ĽSNS v prieskumoch verejnej mienky medzi najsilnejšie politické strany, na sklonku roka sa v poslednom meraní zaradila medzi strany, ktoré sa len tak-tak dostanú do Národnej rady.

Podľa najnovšieho prieskumu agentúry AKO by voľby vyhral Pellegriniho Hlas s 22,8 percentami, za ním má SaS 16,2 a tretie by skončilo OĽaNO so 14,2 percentami. V porovnaní s októbrovým prieskumom spadli vládna Sme rodina Borisa Kollára aj ĽSNS – do parlamentu by sa dostali s podporou 5,7 percent. (bližšie čísla tu.)

Podľa riaditeľa agentúry AKO Václava Hřícha sa zatiaľ nedá jednoznačne povedať, či je pokles Kotlebových preferencií len výkyvom alebo nastupujúcim trendom. V každom prípade, vo februári získala strana vo voľbách osem percent, čím zopakovala výkon z roku 2016, keď sa dostala do parlamentu prvýkrát.

Tuctový antisystém

ĽSNS je od jari najviditeľnejšia témou zľahčovania pandémie koronavírusu, a preto sa ponúka interpretácia, že im ľudia prestávajú veriť, že nákaza nie je vážna. Ale aj preto, že kritika

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Kotlebovci - ĽSNS

Marian Kotleba

Slovensko

Teraz najčítanejšie