Denník N

MS20, 1. deň: Náš brankár je senzáciou. Aj spoluhráči sa pýtali, či som sa nezbláznil, hovorí

Šimon Latkóczy a jeho zákrok v 3. tretine. Foto - TASR/AP
Šimon Latkóczy a jeho zákrok v 3. tretine. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

slovenskí juniori začali majstrovstvá sveta výhrou nad Švajčiarskom 1:0, pri ktorej sa stal nečakanou hviezdou brankár Šimon Latkóczy.

Latkóczyho zásah lapačkou sa zaradí medzi najkrajšie zákroky turnaja, do otváracieho zápasu sa s ním pritom príliš nepočítalo.

Šokoval aj pár sekúnd pred koncom, keď puk nezovrel v lapačke, ale pokúšal sa ho sebavedome odpáliť von z obrannej tretiny. V prvom momente to vyzeralo tak, že chce skórovať do prázdnej švajčiarskej bránky.

Víťazstvo však netreba preceňovať, videli sme totiž jeden z najslabších švajčiarskych výberov za posledné roky.

Súhrn diania na MS do 20 rokov budeme prinášať vždy ráno počas ich diania, budete si ho môcť vypočuť aj ako podcast.


Športové podcasty nájdete na: AppleGoogleSpotifyPodbean – RSSYouTube


Švajčiarsky tréner Marco Bayer sa prejavil ako veľký optimista, keď v rozhovore pre agentúru Keystone-SDA vyhlásil, že zdolať Slovensko je pre jeho tím „povinnosť“ a že nevidí dôvod, prečo by Švajčiari tento rok nemohli získať medailu.

Na povinné víťazstvo to však proti Slovákom od začiatku nevyzeralo, a keď necelých 6 minút pred koncom strelil Roman Faith vedúci slovenský gól, šance Švajčiarov na akýkoľvek zisk bodov sa výrazne znížili.

Slovensko napokon v závere ubránilo tesný náskok 1:0 a získalo tri body, ktoré môžu byť v boji o postup do štvrťfinále rozhodujúce. Slováci boli v napínavom zápase o niečo lepší, a ak si niektorý z tímov viac zaslúžil streliť gól, boli to oni.

Najmladší slovenský tím v histórii juniorských MS hral trpezlivo a bez väčších individuálnych chýb. Hoci je víťazstvo výsledkom tímového výkonu, po zápase sa aj tak najviac hovorilo o jednom mene.

Do konca zostávalo už iba zopár sekúnd, keď slovenský brankár Šimon Latkóczy predviedol nezvyčajný ťah. Zachytil posledné nahodenie, rýchlo vykorčuľoval z brány a zdalo sa, že chce do prázdnej švajčiarskej brány streliť gól.

„Aj chalani v kabíne sa ma pýtali, či som sa nezbláznil, ale ja som

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS20 v hokeji

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie