Denník N

Kým Fico s Pellegrinim pri vakcíne kalkulujú, očkovať sa dali prví ľavicoví politici

Poslanec Smeru Vladimír Baláž (vľavo), eurokomisár Maroš Šefčovič a exprezident Rudolf Schuster sa dali cez víkend zaočkovať. Foto - TASR a ministerstvo zdravotníctva
Poslanec Smeru Vladimír Baláž (vľavo), eurokomisár Maroš Šefčovič a exprezident Rudolf Schuster sa dali cez víkend zaočkovať. Foto – TASR a ministerstvo zdravotníctva

Nevidím dostatok vôle ani v opozícii, ale ani v koalícii, aby sa naše pohľady na očkovanie zblížili, vraví poslanec Smeru Vladimír Baláž. Kritizuje vládu, že sa ani nepokúša získať podporu Smeru či Hlasu.

Pár minút po tom, čo v sobotu podvečer v priamom prenose celoštátnych televízií dostal prvú vakcínu proti koronavírusu lekár a vedec Vladimír Krčméry, prišla na očkovanie prvá politická reakcia. Poponáhľal sa s ňou predseda Smeru Robert Fico.

Tlačová konferencia ministra zdravotníctva z nitrianskej nemocnice začala o siedmej večer, Fico svoje video zavesil desať minút nato. Agentúra TASR vybrala do nadpisu svojho textu o reakcii predsedu Smeru jeho najzmierlivejšiu vetu: že si želá, aby očkovanie bolo úspešné, ale zároveň aby ľudia mali možnosť výberu.

No Fico nepovedal len to. Priamy prenos z prvého očkovania označil za propagandu a demagógiu. „Namiesto sledovania nejakého kultového filmu, napríklad Pelíškov, budeme sledovať prvé očkovanie proti covidu,“ zamyslel sa predseda Smeru na druhý sviatok vianočný. „Soudruzi z NDR asi někde udělali chybu, ak je treba robiť takúto obrovskú propagandu a demagógiu okolo očkovania.“

No už na druhý deň, v nedeľu 27. decembra, predstúpil pred kamery Ficov prezidentský kandidát z posledných volieb, eurokomisár Maroš Šefčovič, ktorý sa dal očkovať v priamom prenose spolu s prezidentkou. Pri očkovaní sa dal v nedeľu odfotiť aj poslanec Smeru a lekár Vladimír Baláž, ktorý je zároveň prednostom II. urologickej kliniky vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

A k ľavicovým politikom, ktorí sa postavili za očkovanie, sa verejne pridal aj bývalý prezident republiky, Rudolf Schuster.

Video: Očkovať sa dala prezidentka aj ďalší politici

Poslanec Smeru: Je to jediná cesta

Poslanec Vladimír Baláž hovorí, že v Smere

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hlas

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Smer

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie