Denník N

Trochu lock, viacej down

Najviac down som z ľudskej hlúposti, s ktorou si berú do úst vakcínu proti covidu jej popierači.

Autor je dramatik

Aj vy sa ostatné týždne snažíte dodržiavať pravidlá? A sledujete mäkký lockdown a cítite, že vláda nás všetkých posadila na osla ako v tej rozprávke a že celé Slovensko naraz kráča aj sa vezie, ani nahé, ani oblečené, ani cez deň, ani v noci?

Žijeme s manželkou v takmer hermetickej bubline, vystriedali sme viacero donáškových služieb, áno, uhádli ste, tretina vecí v nákupe nebola, a tak sme volali ďalšiu firmu. S kamarátmi si odovzdávame vianočné darčeky pred vchodom takzvaným džentlmenským spôsobom ako v britskom parlamente, kde koalícia s opozíciou sú od seba v predpísanej vzdialenosti viac než na vytasené kordy.

Jedného rána hermeticky nasadnem do hermeticky uzavretého auta a v móde mierneho lockdownu sa presuniem zakúriť na chalupu. Pustím kúrenie, pozdravím mačku a vraciam sa do Bratislavy. Po Vianociach prídeme. V dedine pred krčmou zasadá miestna pandemická komisia. Polovica občanov nemá rúška, zato pery sa im ligocú nie penou, veď kto by pil pivo v takej zime, úfam, že borovička.

O pár kilometrov v ďalšej dedine z kostola vychádzajú davy prevažne tých starších, aspoňže s rúškami, ale mojich priateľov lekárov z toho môže akurát šľak trafiť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Očkovanie proti koronavírusu

Komentáre

Teraz najčítanejšie