Denník N

Lučanský sa vo väzbe pokúsil o samovraždu

Foto N - Vladimír Šimíček
Foto N – Vladimír Šimíček

Aktualizované 30. 12. o 12.00 h – Ministerstvo spravodlivosti vyhlásilo, že stav bývalého policajného prezidenta je kritický. Generálny prokurátor poprel, že Lučanský utrpel mozgovú smrť, je podľa neho v kóme.

Bývalý policajný prezident Milan Lučanský sa vo väzbe pokúsil o samovraždu. Generálny prokurátor Maroš Žilinka v stredu poprel informácie Denníka N, že ide o mozgovú smrť, je podľa neho v kóme.

Šéf väzníc Milan Ivan v stredu na otázku, či Lučanský utrpel mozgovú smrť, povedal: „Taká bola neoverená informácia, taká indícia bola. Zatiaľ nemáme nič nové.“

Lučanský sa obesil na teplákovej bunde. Stihol to napriek tomu, že ho každú polhodinu kontrolovali príslušníci ZVJS a prednedávnom s ním hovoril aj psychológ, ktorý vtedy predbežne vylúčil, že by mal k samovražde vôbec sklony.

Video: Lučanský je mŕtvy. Aké boli proti nemu dôkazy a ako sa ho zastávali Kaliňák a Fico (autorky: Monika Tódová, Martina Koník)

V utorok večer správy o pokuse o samovraždu potvrdilo ministerstvo spravodlivosti. „Musíme oznámiť veľmi nepríjemnú správu, že dnes podvečer prišlo v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Prešove k mimoriadnej udalosti, pri ktorej sa väzobne stíhaný Milan Lučanský pokúsil o samovraždu,“ napísal hovorca ministerstva Peter Bubla.

„Stalo sa tak napriek tomu, že bol pravidelne monitorovaný a bolo mu poskytované aj psychologické poradenstvo. Jeho stav je kritický,“ povedal Bubla.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Milan Lučanský

Slovensko

Teraz najčítanejšie