Denník N

MS20, 5. deň: Česi sú na tom lepšie ako my, ale aj im špička utiekla. Zápas s USA ich vrátil do reality

Česi dostali druhú sedmičku na turnaji. Foto – TASR/AP
Česi dostali druhú sedmičku na turnaji. Foto – TASR/AP

Na MS do 20 rokov Česi výrazne zaostávajú za piatimi najlepšími tímami.

Dobrý deň,

veľmi zvláštny šampionát do 20 rokov prežívajú českí hokejisti. Bojovným výkonom senzačne zdolali Rusov 2:0. Proti ďalším dvom súperom zo svetovej špičky však dostali sedmičku.

Prehry 1:7 so Švédmi aj 0:7 s Američanmi sa na seba podobali. Česi kládli odpor polovicu zápasu a potom sa rozsypali. „Odpoveď na tento problém mám, ale nepoviem ju teraz nahlas. Nechám si to až na analýzu po turnaji,“ tajomne povedal tréner Karel Mlejnek podľa isport.cz.

Česi čakajú na medailu z MS do 20 rokov už šestnásť rokov (Slováci šesť) a zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa toto čakanie malo skončiť. Momentálne nemajú istý ani postup do štvrťfinále, hoci v poslednom zápase proti Rakúsku im naň stačí aj prehra po predĺžení.

Súhrn diania na MS do 20 rokov prinášame vždy ráno počas ich trvania.

Športové podcasty nájdete na: AppleGoogleSpotifyPodbean – RSSYouTube


Československá dvadsiatka bola zvyknutá na úspechy. Zo 17 šampionátov sa len šesťkrát vrátila bez medaily a nikdy neskončila horšie ako piata. Po rozdelení spoločného štátu spadli Slováci do céčka a Česi pokračovali v A-kategórii. Od roku 1996 sú v áčku obe krajiny.

Slováci a Česi sa stali krajinami, ktoré síce z MS do 20 rokov ešte nevypadli, ale zväčša ani nebojujú o medaily. Špička unikla obidvom krajinám, hoci Slováci sú výraznejšie pozadu a z 25 majstrovstiev skončili pred Čechmi len

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS20 v hokeji

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie