Denník N

Chára sa stal hráčom Washingtonu. Klesne mu čas na ľade? Bude hrať vedľa Fehérváryho? Otázky a odpovede

Zdeno Chára. Foto – TASR/AP
Zdeno Chára. Foto – TASR/AP

Zdeno Chára podpísal s Washingtonom zmluvu na jeden rok.

Slovenský hokejista Zdeno Chára sa za 14 rokov stal symbolom Bostonu Bruins. Je ťažké predstaviť si ho v inom klube.

Chára nebol hráč Bruins naposledy 30. júna 2006. Slovenským premiérom bol vtedy ešte Mikuláš Dzurinda a najlepším futbalistom na svete Ronaldinho.

Treba si zvyknúť na novú realitu, ktorá však môže byť pre hokejových fanúšikov veľmi vzrušujúca. Obranca sa v stredu večer dohodol na ročnej zmluve s Washingtonom Capitals. Bude to jeho štvrtý klub v NHL, hral aj za New York Islanders a Ottawu Senators.

Počas najbližšej sezóny oslávi už 44. narodeniny. Miesto v silnom tíme vedenom superhviezdou Alexandrom Ovečkinom znamená, že Slovák môže útočiť na svoj druhý Stanleyho pohár. Prvý získal s Bostonom v sezóne 2010/11, mesto naň čakalo 39 rokov.

Správa o Chárovom odchode sa už v prvých hodinách virálne šírila a vyvolala mnoho reakcií.

„V hosťovskej mám voľnú izbu,“ vítala Cháru v hlavnom meste legenda Washingtonu Peter Bondra.

„Veľa šťastia, Zee,“ lúčila sa s ním cez Instagram superhviezda amerického futbalu Tom Brady.

„Neviem, čo sa to deje s Bostonom v roku 2020, že sa zbavuje svojich legiend. Najskôr z mesta odišiel bejzbalista Mookie Betts, potom Tom Brady a teraz Zdeno Chára,“ povedal Kevin Campbell zo Sports Illustrated, ktorý ako prvý priniesol informáciu o Chárovom odchode.

V minulosti sa predpokladalo, že Chára raz ukončí kariéru v Bostone. Lenže obranca chcel naďalej hrať a klub už mal iné plány, preto sa v posledných mesiacoch špekulovalo o jeho odchode.

„Boston Bruins ma informoval, že sa plánuje pohnúť vpred so svojimi mladšími a talentovanými hráčmi, a ja rešpektujem toto rozhodnutie. Bohužiaľ, čas strávený ako hrdý kapitán Bruins sa pre mňa skončil,“ napísal Chára v rozlúčkovom príspevku na Instagrame.

V tomto texte sa odpoveďami na tri základné otázky snažíme priblížiť, aká by mala byť Chárova úloha v tíme Capitals. Dozviete sa aj to, či klesne Chárov priestor na ľade a či by mohol hrať v obrannej dvojici s krajanom Martinom Fehérvárym.


1. Prečo chcel Washington Cháru?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

NHL

Zdeno Chára

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie