Denník N

Idú aj Lasica, Kiska, Radičová, Vášáryová, Huba, Čekan, Zvolenský. Osobnosti hovoria, prečo sa dajú zaočkovať

Dáte sa zaočkovať proti covidu-19? Prečo?

Milan Lasica
herec a humorista

Dám sa očkovať. Pre istotu.

 

Iveta Radičová
bývalá premiérka

Trpezlivo budem čakať na možnosť zaočkovania sa skupiny ľudí, ku ktorej patrím. Zodpovednosť voči ostatným ľuďom a aj k sebe samej, láska k blížnym je pre mňa základný morálny imperatív. Navyše plošné očkovanie a využívanie antibiotickej liečby v 20. storočí zdvojnásobilo očakávanú dĺžku života ľudí a zachránilo milióny životov. Patrím našťastie ku generácii, ktorá bola očkovaním chránená pred mnohými infekčnými ochoreniami. Je dobrá správa, že takúto možnosť máme aj v situácii súčasnej pandémie.

 

Andrej Kiska
bývalý prezident

Rozhodne áno. Covid útočí z každej strany. Ak sme si pred pár mesiacmi mysleli, že si nás nevšimne, dnes už všetci máme niekoho blízkeho, koho covid dostal. Niekoho ľahšie, niekoho tragicky. Očkovanie je jediná cesta, ako sa vrátiť do normálneho života. A tento návrat určite všetci chceme čo najskôr.

 

Emília Vášáryová
herečka 

Samozrejme, zaočkovať sa dám. Už len kvôli svojim deťom a všetkým ostatným okolo seba, ktorých nechcem vystavovať riziku. Som očkovaná celý život, nemám preto žiadne obavy. Dôverujem múdrym ľuďom a vedcom, neverím rôznym darebákom, ktorí uveria všetkému možnému len preto, že to nemajú v hlave poriadne upratané.

 

Martin Huba
herec

Dám sa očkovať, je to logický krok a aj môj vnútorný hlas mi hovorí, že by som to mal podstúpiť.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Očkovanie proti koronavírusu

    Slovensko, Zdravie

    Teraz najčítanejšie