Denník N

Barca je odpísaná, Škriniar získa titul (predpovede Eurolíg na rok 2021)

Milan Škriniar (vľavo hore), Jürgen Klopp (vpravo hore) a Lionel Messi (dole). Foto - TASR/AP, koláž N
Milan Škriniar (vľavo hore), Jürgen Klopp (vpravo hore) a Lionel Messi (dole). Foto – TASR/AP, koláž N

Sezóna sa v piatich najlepších futbalových ligách začala neskôr a väčšina hráčov prišla o tradičnú letnú prípravu. Mnohí tak predpokladali, že zažijeme ročník plný šokujúcich výsledkov.

Ich očakávania sa vo veľkej miere napĺňajú. Už dlho sme nevideli taký vyrovnaný priebeh v ktorejkoľvek z top 5 súťaží a zdá sa, že naozaj uvidíme viacero prekvapivých víťazov.

Napriek obrovským rozdielom medzi jednotlivými ligami je naratív pri všetkých podobný – fanúšikovia sa pýtajú, či niekto dokáže zastaviť úradujúceho šampióna.

Autori Eurolíg si pre vás tento týždeň pripravili špeciálny diel, v ktorom na túto otázku hľadajú odpoveď. Tomáš Čorej a Lukáš Vráblik predpovedajú, ako dopadne päť najlepších európskych súťaží a Liga majstrov. Do diskusie sa môžete zapojiť aj vy v našej facebookovej skupine.


Španielsko

Tomáš Čorej: Barca nehrá dobre, stráca príliš veľa bodov a v tejto chvíli je pre mňa odpísaná. O víťazovi sa rozhodne medzi madridskými klubmi. Podľa väčšiny španielskych novinárov je favoritom Atlético, ktoré v posledných zápasoch stratilo formu, ale napriek tomu ďalej víťazí. Titul však získa Real, ktorý našiel ideálny systém a postupne zlepšuje svoju hru. Nevyhnutnou podmienkou bude dostatok zdravých – Zidane sa zjavne spolieha na veľmi úzku skupinu hráčov, čo sa mu môže vypomstiť. Dôležité bude sledovať aj Ligu majstrov. Ak z nej ktorýkoľvek tím vypadne skoro, bude mať v lige výhodu.

Top 4: 1. Real Madrid, 2. Atlético Madrid, 3. Sevilla, 4. Barcelona

Lukáš Vráblik: Tradičný boj o titul medzi Realom Madrid a Barcelonou sa tento rok konať nebude a predpokladám, že Barca bude za svojím rivalom zaostávať. Prebudovanie kádra totiž zatiaľ nevychádza podľa predstáv a nič nenasvedčuje, že by sa to v druhej polovici sezóny malo zásadne zmeniť. O prvú priečku sa teda pobije Real s Atléticom Madrid, ktorý má k dispozícii víťaznú mentalitu Luisa Suáreza. To vôbec netreba podceňovať. Atlético síce nie je momentálne na svojom výkonnostnom vrchole za éry Diega Simeoneho, ale to sa nedá povedať ani o súčasnom tíme Realu pod Zinedinom Zidanom. Atlético so Suárezom či skvelým Joãom Félixom bude ťažkým súperom, ale myslím si, že titul si nakoniec vybojuje Real. Barcelona bude mať čo robiť, aby sa dostala do prvej trojky, keďže táto sezóna zatiaľ skvele vychádza Seville, Villarrealu aj Realu Sociedad. Lionel Messi obklopený mladíkmi ju však dotiahne aspoň tam.

Top 4: 1. Real Madrid, 2. Atlético Madrid, 3. Barcelona, 4. Sevilla


Anglicko

TČ: V Premier League sa tento rok udeje prekvapenie

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Euroligy

Futbal

Premier League

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie