Denník N

MS20, štvrťfinále: Tento tím sa bude zlepšovať, verí Petrovický. Neprezradil, či chce pokračovať

Slovenskí hokejisti po znížení na 2:3 proti Američanom. Foto – TASR/AP
Slovenskí hokejisti po znížení na 2:3 proti Američanom. Foto – TASR/AP

Dobrý deň,

slovenskí hokejisti na juniorských MS skončili vo štvrťfinále. Proti USA v 3. tretine znížili na 2:3, no napokon prehrali 2:5.

Slováci však majú za sebou bezpochyby lepší turnaj než vlani v Třinci a pozitívom je, že veľká časť tímu môže štartovať na juniorskom šampionáte aj o rok.

Zrejme ich však čaká náročnejšia skupina.

Súhrn diania na MS do 20 rokov prinášame vždy ráno počas ich trvania.


Športové podcasty nájdete na: AppleGoogleSpotifyPodbeanRSSYouTube


V 2. tretine chytil dva samostatné nájazdy Američanov a dlho držal Slovensko v hre o úspešný výsledok. Brankár Šimon Latkóczy predviedol na juniorských MS ďalší výborný výkon, no na postup do semifinále nestačil.

Keď Slováci v 50. minúte znížili na 2:3, Američania znervózneli, no práve v čase, keď mal prísť záverečný slovenský tlak, sa John Farinacci natlačil pred bránu a zvýšil na 4:2. „Ten štvrtý gól beriem na seba,“ hodnotil po zápase sklamaný Latkóczy.

„Nešiel som na turnaj s tým, že si nezachytám. Veril som, že mám svoje kvality a presvedčím trénerov. Dúfam, že som nesklamal,“ povedal Šimon Latkóczy.

Výkony brankárov sú jedným z hlavných dôvodov, prečo Slovensko odohralo dobrý turnaj a určite vylepšilo dojem po vlaňajšom prepadáku v Třinci.

Na to, aby Slováci dosiahli výnimočný úspech a mohli hrať o medaily, im však chýbala väčšia kvalita v jednom hernom aspekte.

Bývalý juniorský reprezentant Ondrej Rusnák bol členom tímu, ktorý v roku 2009 nečakane vyradil vo štvrťfinále práve Američanov.

rozhovore pre Denník N hovoril o troch podmienkach, za akých môže Slovensko na juniorských MS zdolať tím ako USA:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS20 v hokeji

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie