Denník N

Kotlebovci ignorujú zákaz vychádzania. Zišli sa v straníckej centrále, mnohí boli bez rúška

Aktualizované 19:18

Nedeľa, 3. januára, hodinu predpoludním. Minimálne desať členov Kotlebovej ĽSNS vchádza v čase predĺženého núdzového stavu a zákazu vychádzania do dvora straníckej centrály v Novom Svete pri Banskej Bystrici.

Len malá časť z nich má na tvárach ochranné rúška. Vedenie strany v tom čase rokuje v rekonštruovanom rodinnom dome.

Starší muž, ktorý o sebe hovorí ako o dlhoročnom členovi strany, sa snaží s nami komunikovať a ubezpečuje, že hoci je zákaz vychádzania a medzi výnimkami zo zákazu sa rokovania politických strán nenachádzajú, zákon neporušujú a všetko je v poriadku. Za jeden z presvedčivých argumentov považuje svoje ochranné rúško, ktoré nemá na ústach a nose, ale na krku.

Jeden z organizátorov, ktorý nemá rúško ani len na krku, sa ho snaží v úvodoch viet vždy prerušiť, napriek tomu sa útržkovito dozvedáme, že kotlebovci majú dôležité stranícke rokovanie o stanovách alebo niečom podobnom.

Keď sme sa pokúsili opýtať sa na akciu v čase zákazu vychádzania niekoho z predsedníctva Kotlebovej strany alebo samotného predsedu, po krátkej konzultácii s vedením strany nás upozornili, že sme na súkromnom pozemku a máme ho opustiť.

Televízia Markíza vo večerných správach informovala, že kotlebovci mali na dnešné rokovania výnimku. Potvrdila jej to polícia, ktorá prišla stretnutie preveriť. Straníci vraj riešili zmenu organizačnej štruktúry.

Foto N – Daniel Vražda
Foto N – Daniel Vražda
Foto N – Daniel Vražda
Foto N – Daniel Vražda

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Kotlebovci - ĽSNS

Slovensko

Teraz najčítanejšie