Denník N

Vznikne druhá covidová nemocnica, Galanta pomôže preťaženej Nitre

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Situácia v Nitrianskom kraji je kritická, Fakultná nemocnica v Nitre má veľmi veľa pacientov. Súkromná nemocnica v Galante sa preto stane červenou.

Na Slovensku pribudne v Galante druhá takzvaná červená nemocnica určená len pre covidových pacientov. Nemocnica patrí do siete súkromných nemocníc Svet zdravia. Tá patrí pod Pentu, ktorá sa na tom dohodla s ministerstvom zdravotníctva.

Nemocnica v Galante takto pomôže Fakultnej nemocnici v Nitre a celému okresu, v ktorom je najhoršia situácia na Slovensku a počet pozitívnych aj hospitalizovaných prudko rastie.

V Nitre žiadajú pre kritickú situáciu tvrdý lockdown vrátane zatvorenia fabrík. O sprísnení opatrení v okrese však musí rozhodnúť ústredný krízový štáb. Kedy zasadne, nie je jasné.

Fakultná nemocnica v Nitre sa ocitla na pokraji kolapsu, za 24 hodín tam zomrelo na covid desať ľudí, pacientov musia prevážať do iných nemocníc. V noci transportovali aj troch pacientov na umelej ventilácii, smerovali do Nových Zámkov, Martina a NÚSCH v Bratislave.

Okresný krízový štáb v Nitre žiada v tejto situácii obmedzenie práce čo najväčšieho počtu výrobných podnikov. Navrhol tiež, aby sa fabriky museli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie