Denník N

V Nitre budú tri kolá plošného testovania, do práce sa dostanú len ľudia s negatívnym testom

Premiér Matovič v Nitre, zľava primátor mesta Hattas, vpravo riaditeľ nitrianskej nemocnice Dubaj. Foto - tasr
Premiér Matovič v Nitre, zľava primátor mesta Hattas, vpravo riaditeľ nitrianskej nemocnice Dubaj. Foto – tasr

Na veľké testovanie sa chystajú aj Košice, prebiehať bude od piatka do pondelka.

Už tento víkend bude v Nitre prvé kolo plošného testovania. Pandemická situácia v tomto okrese je o 50 percent horšia, ako bola minulý rok na Orave, povedal premiér Igor Matovič (OĽaNO).

„Situácia, v ktorej sa nachádzajú ľudia v Nitrianskom okrese, je katastrofálna,“ povedal predseda vlády s tým, že ho zaráža sebecký prístup súkromných nemocníc v okolí. Tie podľa neho štátnej nemocnici nepomáhajú a nevyčleňujú dostatok lôžok pre covidových pacientov.

Postup ako na Orave

Matovič privítal iniciatívu mesta Nitry, ktoré sa rozhodlo spustiť plošné testovanie. Premiér chce zopakovať testovanie tak ako pri pilotnom testovaní na Orave na jeseň – testovať by sa malo v troch kolách počas nasledujúcich troch víkendov.

Podľa premiéra môže byť v Nitre pozitívny každý desiaty človek, a preto je potrebné, aby všetci obyvatelia vedeli, či sú infekční, aby nákazu neroznášali ďalej.

„Nemôžeme si dovoliť zatvoriť fabriky na tri týždne a zastaviť výrobu,“ varoval Matovič, prečo v Nitre, kde sídli aj automobilka Jaguar Land Rover, nezavedie tvrdý lockdown.

V stredu ráno mimoriadne zasadne vláda, aby prijala

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Igor Matovič

Koronavírus

    Plošné testovanie

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie