Denník N

MS20, finále: Je rovnako drzý ako šikovný. Najlepší hráč turnaja nesklamal ani vo finále

Spencer Knight a Trevor Zegras. Foto - tasr/ap
Spencer Knight a Trevor Zegras. Foto – tasr/ap

Dobrý deň,

novými majstrami sveta sa stali Američania, ktorí potvrdili, že to vo finále na Kanaďanov vedia. Spojené štáty získali štvrtý titul za posledných 12 rokov a vytlačili Kanadu z pozície najúspešnejšej krajiny na juniorských MS.

Spojené štáty ťahal Trevor Zegras, ktorý pred zápasom spochybňoval Kanadu aj jej brankára. Sebavedomé reči však vo finále podporil výborným výkonom a vyrovnaním amerického bodového rekordu.

Bronz získali Fíni a spoznali sme aj rozdelenie skupín na budúcoročné MS. Pre Slovákov to na prvý pohľad vyzerá oveľa horšie než tento rok.
Súhrn diania na MS do 20 rokov sme prinášali vždy ráno počas ich trvania.


Športové podcasty nájdete na: AppleGoogleSpotifyPodbean – RSSYouTube


Hokejová Kanada v uplynulých dňoch žila príbehom brankára Devona Leviho. Ten sa nečakane stal kanadskou jednotkou, hoci ho na to v podstate nič nepredurčovalo: za Kanadu si až do MS nezachytal, nehral v žiadnej z troch popredných kanadských juniorských líg a meria iba 183 centimetrov.

„Je to malý brankár, o ktorom nikto nič nevedel,“ povedal pre The Canadian Press jeho mládežnícky tréner Jason Clarke. Levi prešiel draftom do NHL v poslednom 7. kole, a aj to najmä preto, že Floridu k tomu dotlačil Roberto Luongo.

Bývalý slávny brankár v Levim videl potenciál a ten ho na juniorských MS naplno ukázal. Vychytal tri čisté kontá vrátane dvoch v play-off, čím vyrovnal rekord turnaja.

Leviho však pred finálovým zápasom spochybnil líder amerického tímu Trevor Zegras, ktorý vyhlásil: „Úprimne si nemyslím, že toho

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hokej

Iné podcasty Denníka N

MS20 v hokeji

Športové podcasty Denníka N

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie