Denník N

High 5ive: Hrať na YouTube? Nikdy! Ostravské divadlo Mír a jeho zábavné stratégie prežitia

Záber zo seriálu sKORO NA mizině divadla Mír
Záber zo seriálu sKORO NA mizině divadla Mír

Pravidelný osobný výber počinov z mora (pop)kultúry, ktoré by vás mohli zaujať.

*

„Nevyštudoval som konzervatórium, aby sa zo mňa v najlepšom hereckom veku stala nejaká youtuberská mrdka!“ Newsletter High 5ive sa hlási do nového roku hláškou z programu sKORO NA mizině ostravského divadla Mír. Aj táto inštitúcia musela zavrieť dvere pred koronou, no už počas prvej vlny ukázala nevídaný drajv k sebazáchove.

Komediálny seriál sKORO NA mizině, v ktorom divadelníci urobili z likvidačnej situácie tému zábavného programu a získali si tak divákov, je len jeden z formátov akčného ansámblu. Ich improshow Tři tygři dostala tento rok cenu českého internetu v kategórii online video. Nedávno spustili vlastné digitálne javisko MírPlay a ich YouTube kanál je napchatý programom. Veľmi osviežujúce.

*

Osviežujúce je aj listovanie v tlačenom magazíne Andrej z dielne umelca Andreja Dúbravského. Pod vianočným stromčekom pristáli hneď dve jeho tohtoročné vydania. Príklad, že lepšie, ako špekulovať nad krízou printu, je hravo a s vášňou sa do čohosi pustiť. To sú najlepšie predpoklady na to, aby sa našli čitatelia.

Je to šťavnatý mix

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

High 5ive

Kultúra

Teraz najčítanejšie