Denník N

Matej Tóth: Video so Šefčovičom bola chyba. Po stretnutí s pani prezidentkou mi odľahlo

Matej Tóth po MS 2019 v Dauhe. Foto – TASR
Matej Tóth po MS 2019 v Dauhe. Foto – TASR

Keď ho niekto osloví, len ťažko odmieta. „Keď sa spustila kritika, uvedomil som si, že som chtiac-nechtiac vstúpil do kampane,“ priznáva po takmer dvoch rokoch od prezidentskej kampane Matej Tóth v podcaste Traja o športe.

Hovorí aj o tom:

  • ako sa už po prezidentských voľbách stretol s Robertom Mistríkom aj Zuzanou Čaputovou;
  • že síce spoločnosť Mariana Kotlebu nevyhľadával, no neodišiel z akcie, kde bol aj vtedajší banskobystrický župan;
  • ako je možné, že v čase videa so Šefčovičom jeho akadémii prišlo 100-tisíc eur z rezervy vtedajšieho premiéra Petra Pellegriniho;
  • že po tohtoročnej olympiáde definitívne ukončí kariéru;
  • že v príprave na MS 2019 v Dauhe spravil chybu.

Športové podcasty nájdete na: AppleGoogleSpotifyPodbean – RSSYouTube

Stále si internetoví diskutéri pamätajú váš výrok z roku 2015, keď ste ako čerstvý majster sveta Denníku N povedali, že je fajn, že nadopovaní Rusi nesúťažili?

Jednoznačne, rusofili mi to nikdy nezabudnú. Aj keď je článok, že som splnil limit na olympiádu, ak je tam jedna reakcia, väčšinou niekto napíše, že som nadopovaný amerikánec, kiskoid či slniečkar. Ak je však niekto na druhej strane barikády, obviňujú ho, že je komunista a neviem čo. Preto do politiky nikdy nechcem ísť, tam môžete byť aj najsvätejší a mať najlepšie úmysly, no vždy vás polovica ľudí bude nenávidieť.

Pred poslednými prezidentskými voľbami sa kandidát s podporou Smeru-SD Maroš Šefčovič prezentoval počas kampane aj videom, ako s vami behá okolo bratislavskej Kuchajdy. Spravili by ste to znova?

Bola to moja chyba, čoho som si vedomý. Z jeho tímu ma oslovili, či by som sa s ním chcel stretnúť. Vnímal som, že ide o človeka vo váženej funkcii, nášho eurokomisára, vážil som si ho. Odpovedal som im, že som vojak, chcem byť apolitický a nechcem sa zapájať do kampane. Oni povedali, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Iné podcasty Denníka N

Maroš Šefčovič

Matej Tóth

Rozhovory

Športové podcasty Denníka N

Traja o športe

Slovensko, Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie