Denník N

Trump ostal bez Twittera a demokrati mu hrozia impeachmentom. Je úplne vyšinutý, vraví Pelosiová

Trump počas mítingu. Foto - TASR/AP
Trump počas mítingu. Foto – TASR/AP

Donald Trump nikdy nič neprehral, ale ani legitímne nevyhral, vraví jeho neter Mary Trumpová. Vždy si podľa nej nájde spôsob: podvádza, klame, kradne, využíva moc a peniaze.

Donald Trump, ešte stále americký prezident, nemá za sebou najlepší deň.

Demokrati tlačia na republikánov, aby ho donútili odstúpiť z funkcie prezidenta. Ak tak neurobí, sú pripravení podať návrh na jeho impeachment.

Predsedníčka snemovne Nancy Pelosiová sa pre istotu už informovala u hlavy americkej armády generála Marka Milleyho, či Trump náhodou nemá právo spustiť nejakú nukleárnu katastrofu a vojnu.

A to všetko v deň, keď Twitter definitívne zrušil jeho milovaný účet na sociálnej sieti, cez ktorý sa roky prihováral 88 miliónom followerov.

Ako im teraz odkáže, čo si o impeachmente myslí? Cez Facebook či Instagram nie, ten ho zrušil tiež. Rovnako ako Snapchat či hracia platforma Twitch. A rovnako aj Google, ktorý z online obchodov stiahol aplikáciu Parler, čo sa prezentovala ako „nezaujaté sociálne médium“, ktoré podporovalo „slobodný prejav bez násilia a cenzúry“.

Bola však čoraz populárnejšia medzi Trumpovými stúpencami.

O platformy, na ktorých v podstate vládol, prišiel len pár dní pred tým, ako sa bude musieť zbaliť z Bieleho domu právoplatne zvolenému kandidátovi Joeovi Bidenovi.

Možno však bude musieť vypratať ešte skôr.

Nie je to prvýkrát

Americký prezident môže čeliť impeachmentu, teda

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Americké voľby 2020

Donald Trump

Svet

Teraz najčítanejšie