Denník N

Sagan vyhral tretiu etapu Vuelty a oblečie is zelený dres

(twitter/tinkoff_saxo)
(twitter/tinkoff_saxo)

Peter Sagan zdolal v záverečnom špurte svojich najväčších konkurentov Nemca Johna Degenkolba i Francúza Nacera Bouhanniho.

Slovák Peter Sagan vyhral 3. etapu na cyklistických pretekoch Okolo Španielska. Jazdec Tinkoff-Saxo zvládol excelentne záverečný špurt na 158 km trati z Mijasu do Malagy, keď pred cieľovou páskou zdolal svojich najväčších konkurentov Nemca Johna Degenkolba z Giantu a Francúza Nacera Bouhanniho z Cofidisu.

Sagan sa zároveň obliekol do zeleného dresu pre najlepšieho jazdca v bodovacej súťaži, v ktorej vedie spoločne s Kolumbijčanom Estebanom Chavesom z austrálskeho tímu Orica GreenEdge. Ten si po pondelku udržal aj pozíciu na čele priebežnej klasifikácie.

Až tretia etapa španielskej Vuelty s cieľovým dojazdom v Malage bola na tohtoročnom podujatí výraznejšie atraktívnou aj pre šprintérov na čele so Saganom, Degenkolbom či Bouhannim. Prekážku predstavovalo len kilometrové stúpanie prvej kategórie približne v strede trate.

Pre Sagana to bol štvrté etapové víťazstvo na Vuelte. Vlani sa mu v Španielsku nepodarilo triumfovať, na pódium však vystúpil v drese Cannondale po prológu uplynulého ročníka a následne v 8. etape skončil tretí. V rokoch 2012 a 2013 na podujatí neštartoval, z jeho pohľadu však zostáva najúspešnejším rok 2011, keď vyhral tri etapy.

„Som šťastný za to víťazstvo aj za to, ako tím zapracoval. Musím kolegom poďakovať a dúfam, že všetci sú zdravotne v poriadku. Teší ma, že som to dokázal, je to veľmi pekný deň. Dnes sme išli prakticky len my a Orica. Odviedli sme výbornú robotu, hoci špurt bol vcelku dlhý. Bouhanni ma nechcel pustiť pred seba, ale vietor nás poháňal. Teší ma, že som to zvládol,“ povedal v rozhovore pre Eurosport Sagan.

Ďalšieho Slováka Petra Velitsa z BMC Racing klasifikovali v cieli na 68. priečke, jeho brat Martin (Etixx-Quick Step) finišoval 137. v poradí so stratou 74 sekúnd. V priebežnej klasifikácii je spomedzi tria slovenských cyklistov najvyššie 53. Peter Velits, M. Velits so Saganom sú na 135., respektíve 146. mieste.

 

Máte pripomienku alebo ste našli chybu? Prosíme, napíšte na [email protected].

Vuelta a Espaňa

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie