Denník N

Vláda zverejnila nahrávku, kde ministri debatujú o testovaní. Sulík priznal nedorozumenie a ospravedlnil sa

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Detaily plánovaného plošného testovania zatiaľ nie sú jasné, vláda o ňom v stredu nerozhodovala.

Napäté vzťahy medzi ministrami vlády Igora Matoviča vyústili do kroku, ktorý sa vymyká doterajším štandardom: kabinet v stredu zverejnil úryvok zo zvukového záznamu z pondelkového rokovania vlády, kde sa diskutovalo o celoplošnom testovaní.

Premiér Matovič (OĽaNO) chcel záznamom dokázať, že minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) otočil, keď v utorok kritizoval plán celoplošného testovania vo všetkých slovenských okresoch. Podľa predsedu vlády s ním na vláde súhlasil a na nahrávke to počuť.

„Kolega Sulík veľmi často narába s pravdou svojským spôsobom,“ vyhlásil premiér. „Ak tu máme štvorhodinové rokovanie, aby sme sa zjednotili, aby sme išli spoločne v jednom šíku a zabojovali, a potom si niekto prečíta diskusie na internete a podľa toho zrazu začne rozprávať, takto sa fungovať nedá. Toto sa stalo opakovane. Ako sa hovorí, že musí džin vyjsť z fľaše, tak verím, že pravda vyjde z fľaše von.“

Popoludní premiér povedal, že nahrávkou sa ukázalo, že lož má krátke nohy. Nemá pocit, že išlo o nedorozumenie, ako situáciu opísal Sulík. „Richard vedel, k čomu sa vyjadruje,“ povedal s tým, že ospravedlnenie prijal.

Video: Nahrávka z pondelkového rokovania vlády (s titulkami)

Čo počuť na nahrávke

Vláda zverejnila asi šesťminútový úryvok z pondelkového rokovania,

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Igor Matovič

Plošné testovanie

Richard Sulík

Slovensko

Teraz najčítanejšie