Denník N

Kto sledoval Moniku Tódovú? Auto patrí rodine s väzbami na Kaliňákovho kamaráta

Foto N – Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Majiteľka auta tvrdí, že nikoho nesledovali, a väzby na človeka zo Smeru vysvetľuje tým, že Bardejov je jedna veľká rodina.

Keď predseda Smeru Robert Fico v stredu poslal Denníku N komentár, v ktorom napísal, že novinárka Monika Tódová bola 21. decembra na PCR teste, vyvstala hneď otázka, či ju sleduje niekto z prostredia Smeru. Robert Fico tvrdí, že on o sledovaní novinárky nič nevie a o tom, kde sa dala testovať, sa dozvedel zhodou okolností.

Monika Tódová bola vystavená sledovaniu aj počas svojej dovolenky v januári. Denníku N sa podarilo identifikovať auto aj muža, ktorý strávil dva dni v tesnej blízkosti novinárky počas jej pobytu vo Vysokých Tatrách. Kontakty majiteľky auta aj muža, ktorý v ňom dlhé hodiny sedel pri chate, kde dovolenkovala novinárka, pridávajú ďalšie otázky okolo väzieb na Smer.

Čierne SUV Kia Sorento s evidenčným číslom z okresu Bardejov parkovalo dva dni hneď pri chate, kde mala pobyt novinárka. Vodič v ňom sedel aj osem hodín denne a chatu si fotografoval. Odišiel až na druhý deň, keď na neho majiteľ chaty poslal políciu. Muž dostal pokutu za nedodržanie lockdownu, polícia však novinárke nepovedala, o koho ide.

Video: Fico odmieta, že dal sledovať novinárku Tódovú, život nad pomery odmieta
Autorky: Michaela Barcíková, Martina Koník

My sme východniari, nikoho nesledujeme

Čierna Kia patrí firme

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie