Denník N

Ten, čo píše, že Matovič je hovädo a Sulík berie drogy

Foto – TASR
Foto – TASR

Takže, pán Draxler, vulgárny slovník vám nie je vlastný, len nechcete vyzerať ako slaboch?

Mohla by to byť ďalšia v dlhom rade poľutovaniahodných obetí svojho úspechu na Facebooku. Ďalšia osoba, ktorá sebe a okoliu nahovára, že je iba (dočasne) klinom, ktorým vybíja iný klin. Teda dnešnú vládu. Keď ho nadobro vybije, opäť sa vrátime do rajskej záhrady nevinnosti. Potom, nevedno kedy, budeme opäť slušní. Nateraz sa však musíme prispôsobovať prostrediu. Tak ako to vo všeobecnosti platí o politikoch.

Všetko by sa to dalo odbiť mávnutím ruky, nebyť toho, že do pasce pomýleného vnímania politiky nás po Ľubošovi Blahovi vťahuje ďalší vzdelaný človek. Juraj Draxler bol ministrom školstva v druhej Ficovej vláde, po voľbách v roku 2016 pracoval v Slovenskej akadémii vied, dnes vedie Centrum pre verejnú politiku.

V rozhovore s Dušanom Mikušovičom necháva Draxler čitateľov nazrieť do zákutí svojho uvažovania o svete, v ktorom je vraj slušnosť považovaná za slabosť. A nie je to veru pekný pohľad. Samý hajzlík, debil, idiot. Odhliadnuc od neprijateľného jazyka, ktorý je z lekárskej vedy do bežného života neprenosný a stigmatizujúci pacientov, toto hovorí občan krajiny, v ktorej je dlhodobo najpopulárnejším politikom prezidentka Zuzana Čaputová?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie