Denník N

Kopačky od trpaslíkov

Foto - TASR
Foto – TASR

Mimoparlamentné strany ukázali, že na spôsobe, ako sa dostať do parlamentu, záleží.

Ešte pred pár mesiacmi sa zdalo, že z dvojice Smer a Hlas bude voči vláde vystupovať ostrejšie materská strana než jej klon. Kým Robert Fico oprášil po šestnástich rokoch myšlienku referenda o predčasných voľbách, Peter Pellegrini sa – ako sa vtedy zdalo – hodlal presadiť o čosi štandardnejšími metódami.

Netrvalo však dlho a chorá myšlienka referendového prerušenia volebného obdobia zaujala aj jeho, a to až natoľko, že prevzal iniciatívu. Navyše tak agresívne, že je schopný zneužiť na zber podpisov ďalšie kolo nedobrovoľného celoplošného testovania, kde sa nevyhnutne stretne množstvo ľudí nespokojných s vládou. Skrátka, expremiér zacítil krv a vláde, ktorú oslabujú korona i vnútorné spory, ide nemilosrdne po krku.

No aby to nevyzeralo až tak hlúpo, predseda Hlasu prišiel s myšlienkou, že v petičnom výbore by nemali sedieť len členovia jeho strany, prípadne Smeru a SNS, ale aj neparlamentných strán Progresívne Slovensko, KDH, Dobrej voľby či Spolu, ako aj zástupcovia odborárov či odbojárov.

A práve v tejto súvislosti prišla prvá dobrá správa:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Peter Pellegrini

Komentáre

Teraz najčítanejšie