Denník N

Ako som prekonal covid

Nový koronavírus (žltou farbou). Foto – TASR/AP
Nový koronavírus (žltou farbou). Foto – TASR/AP

Po negatívnom antigénovom teste som mal o niekoľko dní pozitívny PCR.

Prvé symptómy – zvýšená teplota, slabosť a kašeľ – sa u mňa objavili 7. januára. Poobede som sa nechal otestovať antigénovým testom Standard Q od spoločnosti SD Biosensor, no výsledok bol negatívny.

Pre vyčerpanosť som zaľahol, a keďže sa symptómy zhoršovali, o niekoľko dní neskôr som išiel aj na PCR test. Výsledok mi prišiel už o 11 hodín, som pozitívny.

Netuším, kde som sa nakazil. Prvého januára som opustil silvestrovskú bublinu a s rodinou som sa vrátil do Bratislavy. Do 7. januára sme boli len na dvoch prechádzkach v prírode, s nikým som si nepodával ruku, s nikým som sa nestretol, s nikým cudzím som sa nerozprával.

Okrem toho som bol vonku len vyniesť smeti. Vonku nosím jednorazové chirurgické alebo látkové rúška, pre zimu som nosil aj rukavice.

Covid napriek negatívnemu Ag testu

Zo silvestrovskej bubliny nemá doteraz nikto iný symptómy. Predpokladám preto, že som sa mohol nakaziť v našom výťahu, keďže som neskôr videl, že pred naším panelákom stála sanitka s covidovou posádkou.

Predpokladám, že falošne negatívny výsledok antigénového testu som mal preto, lebo som sa testoval v čase, keď som v tele ešte nemal dostatok vírusu, aby si ho antigénový test – ktorý nie je taký presný ako PCR test – všimol.

Som dôkazom toho, že ani negatívny antigénový test nemusí znamenať, že nemáte covid.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Komentáre, Slovensko

    Teraz najčítanejšie