Denník N

Škôlky idú často naplno a sú otvorené, ministerstvo sa tým zaoberať nemieni

Foto – TASR
Foto – TASR

Podľa ministerstva školstva zriaďovatelia nemôžu otvoriť škôlky pre všetkých rodičov. Navyše rodičia, ktorí sa rozhodnú deti do takej škôlky neposlať, nemajú nárok na pandemickú OČR.

Slovensko je v čiernej fáze a najprísnejšie pravidlá platia aj pre školy. Všetky – od materských až po vysoké – majú byť zatvorené. Výnimku majú škôlky, do ktorých chodia deti rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, a fungovať môžu aj školské kluby detí, teda družiny pre staršie deti – od 1. do 4. ročníka.

Mnohé mestá a obce však otvorili škôlky pre všetkých rodičov bez obmedzení. Vysvetľujú to tým, že pre nejasné usmernenie od ministerstva školstva nevedeli, ktorí rodičia nárok na škôlku majú. Radšej tak zisťujú záujem u všetkých rodičov bez rozdielu.

Najviac na to môžu doplatiť tí zodpovední rodičia. Ak sa totiž škôlka napriek obmedzeniam otvorí pre všetky deti, rodičia, ktorí sa rozhodnú dieťa do škôlky nedať, lebo nepatria do kritickej infraštruktúry, nemajú nárok dostávať od štátu pandemickú OČR.

V Myjave je väčšina detí v škôlke

Dostupné pre všetkých rodičov sú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Školstvo

    Slovensko

    Teraz najčítanejšie