Denník N

Navaľnyj baví Rusko aj z väzenia, jeho video o „paláci pre Putina“ malo už 25 miliónov videní

Putin nevlastní paláce, reagoval na investigatívu hovorca Kremľa. Podľa Navaľného postavili luxusné sídlo pre ruského prezidenta. Foto - palace.navalny.com
Putin nevlastní paláce, reagoval na investigatívu hovorca Kremľa. Podľa Navaľného postavili luxusné sídlo pre ruského prezidenta. Foto – palace.navalny.com

Putin nevlastní paláce, reagoval hovorca Kremľa na investigatívu protikorupčného youtubera.

Aj z väzenia dokáže Alexej Navaľnyj zaujať milióny ľudí.

Za jeden deň mal jeho investigatívny dokument Palác pre Putina na YouTube vyše 25 miliónov videní. Pripravila a zverejnila ho Nadácia pre boj proti korupcii, ktorú uväznený opozičný líder vedie.

Dvojhodinové video sa dá pozrieť na špeciálnej stránke aj na blogu populárneho opozičného lídra, ktorý po svojom zatknutí zvolal na 23. januára demonštráciu.

Video sa dá vnímať aj ako reklama na protesty, ktoré sa veľmi pravdepodobne skončia masívnym zatýkaním, keďže – ako to bolo v minulosti – úrady demonštrácie nepovolia.

Najdrahší úplatok

Dokument opisuje vznik luxusnej rezidencie na brehu Čierneho mora, ktorá svojím luxusom a pompéznosťou pripomína Navaľnému skôr „celé mesto či kráľovstvo“ s vlastným kasínom, divadlom, hokejovým klziskom či tunelom k moru, amfiteátrom a vinicou.

„Má svoj prístav, vlastnú

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Alexej Navaľnyj

Vladimir Putin

Svet

Teraz najčítanejšie