Denník N

Po vedcoch čelia vyhrážkam aj herci z Pumpy, dôvodom je relácia s ministerkou Kolíkovou

Michal Kubovčík a Dano Heriban v relácii Pumpa. Foto – RTVS
Michal Kubovčík a Dano Heriban v relácii Pumpa. Foto – RTVS

Biochemik Pavol Čekan sa koncom roka sarkasticky vyjadril na adresu ľudí, ktorí spochybňujú závažnosť koronavírusu a demonštratívne dávajú najavo odpor k očkovaniu. Jeho slová kritizoval europoslanec Milan Uhrík (ĽSNS) a niektoré dezinformačné stránky, čo vyvolalo vlnu nenávistných reakcií na adresu vedca.

„Opakovane mi písali cez Messenger alebo pod facebookové statusy. Na firemný e-mail nám dokonca prišla správa, že sa zbierajú peniaze na moju vraždu a aj vraždu mojej rodiny,“ povedal Čekan pre Denník N. Terčom internetových hejtov a vyhrážok sú aj ďalší vedci, ktorých vzhľadom na pandémiu pozná už aj široká verejnosť.

V uplynulých dňoch niečo podobné zažívali herci Michal Kubovčík a Dano Heriban, ktorí účinkujú v zábavnej relácii Pumpa na RTVS. Hostkou posledného dielu bola ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a jednou z tém bola smrť bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského.

Relácia vyvolala diskusie a kritiku, čo sa dalo očakávať. Hlavní protagonisti však odvtedy čelia aj vlne vulgárnych či nenávistných odkazov na Facebooku.

Vyhrážky smrťou, antisemitské poznámky

„Celá vzniknutá situácia týkajúca sa poslednej vysielanej časti seriálu Pumpa je len zrkadlom spoločnosti, ktorá je polarizovaná a rozdelená do dvoch táborov – za očkovanie a proti očkovaniu. Za terajšiu vládu a proti terajšej vláde. Také isté sú aj reakcie na Pumpu – asi 50 percent za, asi 50 percent proti. Ale čo nás najviac a nemilo prekvapilo, sú vyhrážky smrťou hercom a antisemitské poznámky na štáb,“ vraví producent a režisér Pumpy Peter Beganyi.

Ministerka v relácii povedala, že

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Mária Kolíková

Médiá

RTVS za Machaja

Slovensko

Teraz najčítanejšie