Denník N

High 5ive: Zábavná opera pre decká a ďalšie tipy na mentálne občerstvenie

Ilustrácia - Google Arts and Culture
Ilustrácia – Google Arts and Culture

Pravidelný osobný výber počinov z mora (pop)kultúry, ktoré by vás mohli zaujať.

*

Naše hlavy potrebujú pozitívne impulzy, a tak sa o to nové vydanie High 5ive pokúsi. Ak máte doma decká, môžete im v rámci rodinného „quality time“ do týždenného plánu zaradiť deň s hudobnou výchovou. Okrem skúšania hudobných nástrojov v domácnosti odporúčam aj trochu spoločného času s farebnou zábavou Blob Opera.

Na operu sa dnes ísť nedá a deti by pri tom (pre nich) zvláštnom patetickom divadle ani neobsedeli. Určite ich však môže baviť hra s basom, tenorom, mezzosopránom a sopránom, pri ktorej treba len poťahovať smiešne figúrky po obrazovke. Kto sa na to namotá, môže si nahrať aj svoju vlastnú mini operu. ’O sole mio!

*

Vždy je osviežujúce vidieť, keď sa niekto aj v temných časoch dokáže vynájsť. A ešte aj s humorom. Platí to o nemeckej výtvarníčke Silke Thoss. Čo urobíte, keď sú galérie zavreté, a teda nemáte kde svoju tvorbu (fyzicky) prezentovať? Môžete sa napríklad tváriť ako večierka so základnými potravinami, ktoré sami vytvoríte.

Iggy Pop six pack pivo, keksy Jello Biafra, lupienky Machos, syrový Bowie snack. Regály kiosku pri legendárnom hudobnom klube SO 36 v Berlíne sú zaplnené Silkinými výrobkami. Kto má zmysel pre vyšinutú zábavu a solidárne srdce, nakupuje práve tu. Vstup len s rúškom, dodávka online možná tiež.

*

Tento návod na použitie je jednoduchý. Vybehnete von na povinnú každodennú prechádzku a do uší si pustíte čerstvý album Spare Ribs od Sleaford Mods. Ľudia za oknami sa budú čudovať, že prečo kývete hlavou a či vám nepreskočilo. Nevadí. Ide o to, aby ste si spolu s neoholenou britskou dvojkou vytriasli splín z tela.

Nemusíte detailne rozumieť, čo títo orangutani punk-hopu splietajú.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

High 5ive

Kultúra

Teraz najčítanejšie