Denník N

Prehra s McGregorom ho trápila sedem rokov. Poirier teraz Íra ako prvý knokautoval

Zápasník MMA Dustin Poirier. Foto - TASR/AP
Zápasník MMA Dustin Poirier. Foto – TASR/AP

Po siedmich rokoch sa dočkal odplaty za prehru z ich prvého vzájomného súboja.

32-ročný Dustin Poirier nebol proti Conorovi McGregorovi favoritom, ale slávnejšieho súpera v nedeľu ráno ako prvý knokautoval.

Na podujatí UFC 257 v Abú Zabí dokázal Poirier poslať McGregora na podlahu kombináciou úderov a kopov a súboj ukončil. Poirierovi vychádzali predovšetkým útoky na McGregorovu nohu a v závere druhého kola dominoval.

Pre McGregora ide o druhú prehru z posledných troch zápasov. Ako prvý ho v októbri 2018 porazil Rus Chabib Nurmagomedov, vlani McGregor zvíťazil nad Donaldom Cerronem.

Neporazený Nurmagomedov po smrti svojho otca, ktorý ho odmalička trénoval, sľúbil matke, že ukončí kariéru. Stále sa však špekuluje o jeho návrate. Aj preto McGregor s Poirierom nesúperili o titulový opasok.

Favorizovaný McGregor dúfal, že po víťazstve nad Poirierom priláka Nurmagomedova do odvety.

„Ľudia okolo MMA držali palce Conorovi, aby mohli ‚zabookovať‘ jeho odvetu s Chabibom. Išlo totiž o zápas, ktorý v histórii UFC predával najviac. Neexistuje žiadny promotér, ktorý by nechcel na takýto duel nájsť hocakú výhovorku,“ tvrdil Ben Fowlkes, expert na MMA z portálu The Athletic.

Chabib sa však zatiaľ do zápasu neženie. Šéf UFC Dana White po zápase konštatoval: „(Chabib) mi povedal:

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

MMA

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie