Denník N

Nedeľná nekázeň: Zbaviť sa duchovného kŕča

Nevytvárajme v duchovnom svete z našich spoločenstiev uzavreté bubliny, lebo nám jedného dňa dôjde kyslík a udusíme sa vlastnými výparmi.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Možno majú tí, čo tak zapálene broja proti vakcínam, pravdu. Veď vo Wikipédii sa píše, že z tých, ktorí sa v roku 1798 dali zaočkovať Edwardom Jennerom, otcom imunológie – ani jeden už dnes nežije. Sme uprostred pandémie, čo ohrozuje naše zdravie, našu ekonomiku, naše vzťahy, a svetlo na konci tunela je len vakcína.

Vakcínou si telo vytvára protilátky, aby bolo potom lepšie pripravené, keď sa stretne so skutočným vírusom. Aj v duchovnej oblasti je tento princíp dôležitý. Každé spoločenstvo uzavreté len do seba, do vlastných tradícií, vlastného videnia sveta je skôr či neskôr odsúdené na prehru. Pápež František sa neúnavne snaží zaočkovať cirkev. Vytvárať protilátky. Nebáť sa do tela cirkvi pustiť aj niečo, čo bolo predtým neprípustné. Diskutovať. Skúmať. Otvorene zmýšľať. Ísť do nových výziev.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Nedeľná nekázeň

Komentáre

Teraz najčítanejšie