Denník N

Potrebujeme nového stopéra. Ak nikto nepríde, bude to obrovská chyba, hovorí fanúšik Liverpoolu

Jurgen Klopp. Foto – TASR
Jurgen Klopp. Foto – TASR

Musí dôjsť k obmene kádra. Salah, Mané a Firmino sa už blížia k tridsiatke, tvrdí Branislav Balasko, dlhoročný fanúšik a bývalý šéfredaktor fanúšikovskej stránky Liverpoolsky.net.

Liverpool FC podľahol v nedeľnom derby Manchestru United 2:3 a vypadol už vo štvrtom kole FA Cupu. Predĺžil tak nepriaznivú sériu, keď z posledných siedmich zápasov zvíťazil iba raz.

„Nie je to výsledok, aký sme chceli, je to pre nás frustrujúce. Nepodali sme najlepší výkon,“ povedal sklamaný manažér Jürgen Klopp po zápase.

Liverpool v lige neskóroval viac ako raz od zápasu s Crystal Palace 19. decembra. Na Manchester United, vedúci tím Premier League, stráca šesť bodov. O trápení anglického tímu viac píšu v Euroligách Tomáš Čorej a Lukáš Vráblik.

V rozhovore sa dočítate:

  • kedy príde nový stopér,
  • prečo sa hviezdy strelecky trápia,
  • či bude Liverpool trénovať Steven Gerrard,
  • prečo je Georginio Wijnaldum na odchode,
  • kto je favoritom na titul.

Je Liverpool v kríze?

Určite, veď má za sebou sériu remíz a dokonca dve prehry v krátkom čase.

Posledné derby s United sa odohralo 17. januára, vtedy sa zápas skončil bezgólovou remízou. Teraz sme videli päť gólov, pričom prvé dva góly padli už v úvodnej polhodinke.

Liverpool hral rovnako ofenzívne v oboch stretnutiach, no United prišiel na Anfield Road s defenzívnejšou taktikou, hral na protiútoky a hlavne chcel výsledok viac kontrolovať. Pravdepodobne mu stačil v Liverpoole bod za remízu. V nedeľnom pohárovom stretnutí však hral o čosi ofenzívnejšie, útočil s viacerými hráčmi, vďaka čomu bol napokon zápas pre diváka určite atraktívnejší.

Ťažký zápas to bol pre 19-ročného stopéra Rhysa Williamsa, ktorý mal problémy na pravej strane s Marcusom Rashfordom. 

Rhys je veľmi mladý a neskúsený hráč. Ak by v defenzíve nebolo toľko zranených hráčov, zrejme by nesedel ani na lavičke. Keďže nám však dlhodobo pre zranenia pauzujú stopéri Virgil van Dijk a Joe Gomez, manažér Klopp nemá veľmi na výber.

Williams je perspektívny mladík, no cítiť, že sa potrebuje „vyhrať“, takisto je dosť pomalý a neobratný, čo sme napokon videli v nedeľnom zápase s United. Rashford túto situáciu dobre využíval, skóroval a prihral na gól. United vedel, že je to slabina Liverpoolu.

V predošlých zápasoch sme mohli vidieť na stopérskych postoch skúsených defenzívnych záložníkov Fabinha a Jordana Hendersona, ktorí, paradoxne, nehrali ako stopéri až tak zle. Nebolo chybou nepostaviť ich na túto pozíciu opäť v takom ťažkom zápase?

Klopp skrátka nemá iné možnosti, nevidím to ako chybu. Henderson sa neobjavil na lavičke ani 21. januára proti Burnley, takže manažér nemal inú alternatívu ako postaviť minimálne jedného z dvoch mladých stopérov – Rhysa Williamsa a Nathaniela Phillipsa. Priznám sa, že ma výber Williamsa trošku prekvapil. Vedeli sme, že bude citlivejší na rýchlosť hráčov, akými sú Marcus Rashford alebo Anthony Martial.

Jürgen Klopp už pred zápasom vyhlásil, že ho chce vyhrať a podľa toho zvolí základnú zostavu. Jasné znamenie, že neplánuje hráčov príliš šetriť a derby berie naozaj vážne aj napriek náročnému programu. Výsledok sa nedostavil. Čo musí zmeniť?

Liverpool jednoznačne

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Futbal

Premier League

Rozhovory

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie