Denník N

Zastrašujú a sledujú nás tajomné autá aj polícia, vravia aktivisti na Zemplíne. Mikulec sľúbil Sulíkovi, že to preverí

Traja zastrašovaní aktivisti Radovan Geci, Marek Boka a Milan Kaplan. Foto N – Andrej Bán
Traja zastrašovaní aktivisti Radovan Geci, Marek Boka a Milan Kaplan. Foto N – Andrej Bán

Členovia občianskeho združenia Nové Michalovce opisujú svoje podozrenia, že sú objektom sledovania.

Michalovce, ďaleký východ. Traja protikorupční aktivisti Marek Boka, Radovan Geci a Milan Kaplan roky bojujú proti miestnym mafiám aj pašerákom. Zmapovali, ako na praktiky komunistov najprv nadviazalo HZDS, potom Smer. Agenda aktivistov sa postupne nabaľovala. Začali jazdiť do Košíc aj do Bratislavy na demonštrácie proti vláde Smeru aj pred komplex Bonaparte.

A upozorňujú, že podozrivé aktivity smerujú až k polícii.

Roky majú títo traja aktivisti a ich kolegovia pocit, že ich zastrašujú. Jednému ktosi raz v noci zasunul do domového zvončeka zápalku, takže neprestal zvoniť, kým nevyšiel a nevybral ju. Matku iného navštívili neznámi muži a povedali jej, že keď syn neprestane, skončí zle. Jeden z aktivistov si na aute našiel mŕtvu mačku.

Iste, môže ísť o nesúvisiace náhody, ak by však niekto chcel cielene zastrašovať práve ich, nerobí to inak.

Potom sa začali zjavovať podozrivé autá

Od vlaňajšieho augusta zaznamenali títo traja aktivisti štyri podozrivé autá vo svojom okolí, každé z iného okresu. Z Humenného, z Považskej Bystrice, z Bratislavy a z Prešova.

Úrad inšpekčnej služby ministerstva vnútra medzičasom zistil, že prvé auto patrí kriminálke z Humenného. Tretie auto zasa patrí policajnej inšpekcii z Bratislavy. Ďalšie dve vozidlá sa zatiaľ vystopovať nepodarilo.

Posledný z incidentov sa odohral len nedávno, 22. januára tohto roku, a pôsobí najvážnejšie. Kamera na dome Radovana Geciho zachytila, ako sivomodrá Octavia s prešovskou ŠPZ so štyrmi mužmi na palube prišla pred dom v momente, keď Geciho manželka vynášala odpadky. Auto zastalo, otvorili sa okná a posádka sa pozerala na ženu. Tá sa preľakla a vrátila sa s odpadkami v ruke do domu. Octavia sa potom ešte trochu

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie