Denník N

Vyše milióna eur zaistili u obvinených v kauzách Očistec, Božie mlyny aj Babylon, priznania pribúdajú

Tibor Gašpar. Foto N - Tomáš Benedikovič
Tibor Gašpar. Foto N – Tomáš Benedikovič

Vďaka novele zákona o zaisťovaní majetku prokuratúra siahla na majetky obvinených. Ak sa ich vina potvrdí, prepadnú im. Týka sa to aj Tibora Gašpara či Róberta Krajmera alebo Petra Hraška.

Novela zákona o zaisťovaní majetku, ktorá platí od začiatku roka, sa už prejavuje v praxi. Výsledkom je zaistený majetok podozrivých z káuz Božie mlyny, Očistec, či Babylon.

Ide o bývalé špičky polície vrátane policajného exprezidenta Tibora Gašpara, bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška, či niekdajšieho riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera. Vo väzbe je aj bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. V kauze Očistec zasa obvinili aj nitrianskeho oligarchu Norberta Bödöra.

Zablokovaný majetok

Dovedna ide o desiatky obvinených zo založenia zločineckej skupiny, prijímania úplatku, ale aj podplácania či vydierania.

Ako už informoval portál aktuality.sk, mnohí z nich majú zablokovaný majetok. Ide o rodinné domy, pozemky aj byty. Ak by chceli narýchlo niečo predať, previesť na iné osoby, či inak sa ho zbaviť, nemôžu to spraviť.

Problém je s majetkom, ktorý stihli

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Slovensko

Teraz najčítanejšie