Denník N

Minister vnútra Mikulec: Neviem dopredu, koho zadržia (+ podcast a video)

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Keď nový policajný prezident Kovařík zlyhá, bude to moja politická zodpovednosť, hovorí minister vnútra Roman Mikulec.

➡️ Počúvanie podcastov Denníka N je najpohodlnejšie v aplikácii Denníka N. Zvuk Vám nepreruší, ani keď zmeníte stránku, a počúvať môžete aj bez pripojenia na internet. Sťahujte kliknutím sem.

Tento text načítal neurálny hlas. Najlepšie sa počúva v aplikácii Denník N, aj s možnosťou stiahnutia na počúvanie offline. Našli ste chybu vo výslovnosti? Dajte nám vedieť.

Rozhovor vznikol vo štvrtok večer, niekoľko hodín pred zadržaním Františka Imreczeho a pred zverejnením správ o obvinení Jozefa Brhela. Roman Mikulec v rozhovore hovorí aj o tom:

  • ako sa dozvedel o razii v Pente;
  • o prípade Milana Lučanského;
  • o kritike nového policajného prezidenta od poslancov OĽaNO;
  • aj o papalášstve Petra Pellegriniho a Borisa Kollára.

Keď sme s kolegami nahrávali koncoročný podcast, kde sme hodnotili uplynulý rok aj členov vlády, tak sme vás pochválili za to, ako minimálne sa zapájate do jednotlivých prípadov, ktoré rieši NAKA. Niektorí ministri vnútra mali obľubu v zvolávaní tlačových konferencií, keď bol niekto zadržaný a obvinený, vy nie. Je to zámer?

Nie je to zámer, ale prirodzene k tomu neinklinujem. Nemyslím si, že by mal minister vnútra pri každom zadržaní páchateľov robiť tlačovú konferenciu. Prislúcha to orgánom činným v trestnom konaní a nie ministrovi.

Viete ako minister vnútra dopredu, kto bude kedy zadržaný? 

Nie. Veľmi si ctím to, že vyšetrovatelia sú procesne samostatní a orgány činné v trestnom konaní pracujú. Toto je aj moje prispenie k tomu, aby ľudia začali vnímať, že policajný zbor nie je politicky motivovaný.

Kedy vám oznámia, koho zadržali? Po akcii?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Hegerova vláda

Policajný prezident

Roman Mikulec

Slovensko

Teraz najčítanejšie