Denník N

Petra Vlhová: Ľudia v prvej línii sú tí, ktorých by mal svet povzbudzovať

Foto - TASR/Martin Baumann
Foto – TASR/Martin Baumann

Stĺpček Petry Vlhovej rok pred začiatkom zimnej olympiády v Pekingu.

Od 4. februára to bude presne jeden rok. Jeden rok, kým sa stretnú najlepší zimní športovci sveta. Všetci sme dostali 365 dní a je len na nás, ako ich využijeme. Pre mňa to bude rok tvrdej práce, sústredenia, viery a snahy o dokonalosť, pretože do toho, čo nás čaká v Pekingu 2022, budem musieť vložiť veľa úsilia, ak chcem medzi ostatnými vyniknúť.

Nasledujúcich dvanásť mesiacov bude v mojej kariére prelomových. Opäť mám pred sebou príležitosť dať do toho na olympijských hrách všetko. Okúsila som zlato na zimných olympijských hrách mládeže v Innsbrucku v roku 2012 a získala som skúsenosti na olympiádach v Soči 2014 a v Pchjongčchangu 2018. Teraz, keď už viem, čo účasť na olympiáde zahŕňa, sa každý deň s pomocou môjho skvelého tímu snažím dolaďovať detaily svojho výkonu. Dúfam, že na Peking 2022 budem pripravená. Verím, že počas nasledujúcich 365 dní budem pripravená splniť si svoj sen o olympijskom úspechu.

Dnešok je však dôležitým míľnikom pre všetkých zimných športovcov. Je to moment, ktorý vzbudzuje nádej a znovu pred nás stavia cieľ, ktorý sa môžeme snažiť dosiahnuť. V posledných mesiacoch sme museli urobiť krok späť. Ovplyvnilo to našu prípravu a cestovanie bolo zložitejšie. Ani dnes ešte nemôžeme robiť to, čo máme zo všetkého najradšej: podávať výkon pred davmi ľudí, ktorí nás povzbudzujú, a deliť sa s nimi o emócie a energiu.

Aj keď je to pre nás veľmi ťažké, naša nespokojnosť

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Petra Vlhová

Športovci píšu

Zimné olympijské hry

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie