Denník N

Politickí väzni sedeli za názor, týchto väzňov spája iba Fico

Robert Fico. Foto N - Tomáš Benedikovič
Robert Fico. Foto N – Tomáš Benedikovič

Predseda Smeru má právo hovoriť o zneužívaní moci či polície a prokuratúry. Je však dobré vedieť, že jeho rozhorčenie je motivované iba osobným strachom.

Diskusiu o spolitizovaní vyšetrovania, zlom zaobchádzaní s obvinenými, policajnej brutalite, podmienkach väzby či prezumpcii neviny by sme tu veľmi potrebovali.

Nie však takú, ako si predstavuje Robert Fico alebo časť sudcov. Oni kričia iba preto, že sa ich ľudia dostali do situácie, keď ich zatýkajú. A sú veľmi prekvapení, doteraz predsa oni rozhodovali, kto bude stíhaný a kto nie.

Zatýkanie

Tento týždeň polícia zatkla ďalšiu organizovanú skupinu, ktorá je podozrivá z tunelovania štátu. Tentoraz okolo akcionára Smeru Jozefa Brhela.

Medzi zatknutými je aj jeho brat Peter a jeho dcéra podala trestné oznámenie. Sťažuje sa, že k nim skoro ráno vtrhla polícia a mierila na nich zbraňami. Jej babka to ťažko znášala.

Je to iste veľmi nepríjemné a nikto si takú situáciu neželá. Je tiež jasné, že to vzbudzuje ľútosť a súcit.

Namieste sú však otázky: Akú úctu a mieru pochopenia má polícia prejavovať k obvineným zo zločinov? A nebolo by lepšie, keby na svoje deti a rodičov zatýkaní mysleli vtedy, keď kradli a podvádzali?

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Dušan Kováčik

Jaroslav Haščák

Kauzy Búrka a Víchrica

Monika Jankovská

Robert Fico

Tibor Gašpar

Komentáre

Teraz najčítanejšie