Denník N

Nehovorme ženám, že od Mansona predsa mali násilie čakať, a neklaďme dookola tie isté otázky

Marilyn Manson. Foto - TASR/AP
Marilyn Manson. Foto – TASR/AP

Automaticky predpokladať, že Manson bude v súkromí taký istý, ako sa prezentuje vo svojej profesionálnej kariére, je rovnaké ako predpokladať, že Ozzy Osbourne doma hryzie netopierom hlavy.

Autorka je aktivistka proti sexuálnemu násiliu

Herečka Evan Rachel Woodová prehovorila o násilí, ktoré zažívala vo vzťahu so spevákom Marilynom Mansonom a my sme sa opäť ocitli v diskusii, ktorú sme za posledné roky viedli niekoľkokrát. Znova riešime, prečo od neho neodišla, prečo to hovorí teraz a prečo s ním vlastne vôbec bola. V prípade Mansona sa nám však k radu obvinení pridáva ešte jedno – veď videla, ako vyzerá a vystupuje, muselo jej byť jasné, do čoho ide.

Treba povedať, že Evan Woodová vo svojej výpovedi opísala, že vzťah s Mansonom začala pod vplyvom groomingu (typ nadväzovania dôverných vzťahov najmä s mladistvými, ktorého cieľom je sexuálne zneužívanie – pozn. red.), ktorým ju Manson dostal do submisívnej roly, keď mala 18 rokov. On mal 36. Hoci teoreticky bola dospelá, je zrejmé, že ako osemnásťročná len ťažko mohla čeliť nátlaku a manipulácii skúseného dospelého človeka, ktorý pravdepodobne dobre vedel, čo robí. Každého, kto by takýto vzťah nazval rovnocenným, vyzývam, aby si spomenul, ako premýšľal v osemnástich a ako premýšľa teraz.

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Komentáre

Teraz najčítanejšie