Denník N

Do školy sa vráti len prvý stupeň a najstarší stredoškoláci. Podmienkou bude negatívny test, ktorý však nebude treba ukázať

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Ministerstvo školstva sľubuje, že bude dosť odberových miest, aby rodičia nestáli každý týždeň v radoch. Neukázalo však presné čísla, koľko miest pribudne.

Od pondelka 8. februára sa niektoré deti vrátia do škôl. Otvoria sa škôlky, základné školy pre 1. až 4. ročník, končiace ročníky stredných škôl a špeciálne školy. Ostatní žiaci vrátane deviatakov základných škôl ostanú na dištančnom vzdelávaní.

O tomto čiastočnom obnovení školskej dochádzky rozhodla v stredu vláda, deň predtým to odporučila pandemická komisia. Podmienkou otvorenia škôl však bude testovanie na koronavírus.

V prípade malých detí bude potrebovať test jeden z ich rodičov či zákonný zástupca, starší žiaci, kam spadajú maturanti a žiaci posledných ročníkov osemročných gymnázií a dvoj- či trojročných učebných odborov, budú okrem toho potrebovať aj svoj test. Test, ktorý nebude starší ako sedem dní, budú musieť mať aj učitelia.

Čo ďalšie sa od pondelka otvára?

Minister školstva Branislav Gröhling oznámil, že v pondelok sa otvoria aj základné umelecké školy pre individuálne vyučovanie a stredné zdravotnícke školy – tie aj s internátmi, v ktorých budú môcť študenti bývať samostatne. Otvoriť sa budú môcť aj družiny, teda

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Školstvo

Slovensko

Teraz najčítanejšie