Denník N

Zápisky z posledných jedenástich mesiacov

Foto N - Tomáš Benedikovič
Foto N – Tomáš Benedikovič

Rok po prepuknutí pandémie sme rozhádaní na zásadných otázkach aj nepodstatných detailoch.

Jedinýkrát bolo všetko jasné vtedy, keď korona ešte len prišla, a jasné to bolo preto, že nebolo jasné vôbec nič, takže bolo jasné, že treba všetko zavrieť. Potom bolo už len horšie.

Krátko potom sa totiž ozvali ľudia, ktorí sa pýtali, či vôbec zatvárať, a ak áno, tak ako a na ako dlho. A keď sa potom uvoľňovalo, tak sa ozvali iní ľudia, ktorí sa pýtali, či uvoľňovať, a ak áno, či takto.

Lenže potom prišlo leto a uvoľnilo sa, takže sa opäť diskutovalo o tom, či by sa malo uvoľňovať viac alebo menej a na ako dlho a kam ísť a kam neísť a či je to zodpovedné a či je človek, ktorý išiel na výlet do vedľajšieho okresu, rovnako zlý ako ten, čo išiel do zahraničia. A čo s tými, čo išli do zahraničia.

Diskutovalo sa o tom, čo by mala robiť vláda, a vláda hovorila, že robí, ale aj o tom, kto ten boj vlastne vedie. Raz sa totiž hovorilo, že ho vedie premiér, ale práve ten potom povedal, že ho nevedie on, ale odborníci, ale potom zase povedal, že sa na to nedá pozerať, takže to zase musí zobrať do rúk. A potom to z rúk zase pustil, aj keď vlastne nepustil, hoci sa hovorilo, že by naozaj mohol. A do toho sa ozývalo čoraz viac ľudí, ktorí hovorili, že to celé nie je naozaj.

A tak prišla jeseň, takže sa

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Komentáre

    Teraz najčítanejšie