Denník N

Krajčí odvolal šéfa srdcového ústavu. „Videl som ministra prvýkrát a nepovedal mi ani dôvod,“ hovorí Sabol

František Sabol. Foto - TASR
František Sabol. Foto – TASR

Aktualizované o 18.43. Ministerstvo zdravotníctva už vymenovalo aj nové vedenie ústavu.

František Sabol riadil Východoslovenský ústav srdcových a cievnych chorôb 17 rokov. Vlani v júli ho prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala za prvého slovenského profesora v oblasti kardiochirurgie. Teraz zo dňa na deň končí. Denníku N to potvrdil Sabol. „Bol som dohodnutý na rokovaní na ministerstve zdravotníctva. Prišiel pán minister a odvolal ma bez udania dôvodu,“ povedal Sabol.

Odvolanie bolo prekvapením aj pre samotného Sabola. „Pána ministra som videl prvýkrát,“ povedal už bývalý riaditeľ. Doteraz nemal informácie, že by s ním bol minister zdravotníctva nespokojný alebo že by mal nejaký problém. Sabol riadil východoslovenský kardioústav od jeho vzniku. Od piatka už nebude jeho predsedom predstavenstva.

Ústav je akciová spoločnosť. Sabol je však aj šéf kardiochirurgie, na tomto poste zatiaľ ostáva a chce sa prihlásiť aj do výberového konania na miesto do predstavenstva ústavu.

Už majú nové vedenie

Ministerstvo zdravotníctva poverilo vedením ústavu už aj nové vedenie, to bude viesť ústav do ukončenia výberového konania. Nové vedenie vymenoval Krajčí, doterajší riaditeľ sa o odvolaní pritom dozvedel len dnes. Minister

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Marek Krajčí

Slovensko

Teraz najčítanejšie