Denník N

Otravné stránky našich blízkych: Už predtým toho bolo veľa, cez koronu to dosiahlo vrchol

Ilustračné foto - Flickr.com/Nenad Stojkovic
Ilustračné foto – Flickr.com/Nenad Stojkovic

Prečo majú niektorí pocit, že s ich partnermi či s rodinou je už na nevydržanie?

To, že Zuzanina sestra Lucia bola od detstva pesimistka so sklonmi k preháňaniu až k zbytočnej panike, bola v ich rodine známa vec. Rodičia to brali tak, že každé z ich troch detí je niečím charakteristické, a snažili sa Luciu „krotiť“. Súrodenci sa na tom najprv smiali, potom ich to začalo otravovať a napokon si zvykli, že „Lucia je už raz taká“.

Inak majú Zuzana a najmladší brat Maroš Luciu veľmi radi. Je spoľahlivá, bystrá, praktická. Ako najstaršia z detí často žehlila ich výčiny pred rodičmi. Všetci súrodenci už majú po štyridsiatke, vlastné rodiny, žijú v rôznych mestách, ale stále udržiavajú úzke kontakty, navštevujú sa, trávia spolu sviatky či lyžovačky.

„Lucia si – napriek snahe našich rodičov naučiť ju vidieť aj krajšiu stránku sveta – svoj pesimizmus preniesla aj do dospelosti. Niekedy toho bolo príliš, a tak sme sa aj s bratom naučili vypínať, keď nám rozvíjala svoje čierne scenáre a vystríhala nás, že veci určite dopadnú úplne zle. Niekedy som vedela byť ticho, niekedy som však vybuchla, aby už konečne prestala a nerobila paniku. Vždy sa to nejako ‚uhrkalo‘, ale teraz cez koronu to nabralo nevídané rozmery,“ hovorí Zuzana.

Luciin newsletter

Prejavuje sa to tak, že už

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Koronavírus

    Vzťahy

    Rodina a vzťahy

    Teraz najčítanejšie