Denník N

Vyhrá Djoković, Serena a Polášek? Prečo turnaj nebude fér a diváci nenosia rúška? 15 otázok pred Australian Open

Serena Williamsová a Novak Djoković. Foto - TASR/AP; koláž – N
Serena Williamsová a Novak Djoković. Foto – TASR/AP; koláž – N

Má to byť najzvláštnejší Australian Open za dlhé roky. Pred turnajom sa nezvyčajne hovorilo oveľa viac o iných veciach ako o tenise. Hráči sa sťažovali na karanténu a Austrálčania na hráčov. Tenisti doteraz stihli jeden prípravný turnaj a okrem neho súperili najmä v tom, kto uverejní na sociálnych sieťach zábavnejšie video z karantény.

Napriek obavám sa v noci z nedele na pondelok začne prvý grandslam sezóny, ktorý bude iný ako predchádzajúce. Po dlhom období športových podujatí bez fanúšikov tentoraz diváci uvidia tenis vo výbornej atmosfére.

Aké prinesie turnaj novinky? Ktoré veľké mená na turnaji chýbajú? Koľko zarobia víťazi? Pred štartom turnaja odpovedáme na 15 najzaujímavejších otázok.

1. Dostane sa tenisový rebel Nick Kyrgios prvý raz do grandslamového semifinále?

Nedostane. Pre tenis by bolo skvelé, keby grandslamový turnaj vyhral hráč, ktorý si vyberá údery s takou kreativitou ako Kyrgios. Austrálčan však, bohužiaľ, nepristupuje k príprave tak zodpovedne ako Nadal či Djoković, a preto často máva zdravotné problémy. Na to, aby zvládol v plnej intenzite viacero zápasov na tri víťazné sety za sebou, nie je dostatočne pripravený.

Keď pred dvoma rokmi vyhral turnaj v Acapulcu, zdolal Nadala, Wawrinku aj Zvereva a ešte aj stíhal po večeroch popíjať. Tam sa však hralo na dva víťazné sety.

Už prípravný turnaj pred Australian Open jeho fanúšikom ukázal, že od Kyrgiosa nemôžu očakávať veľa. V zápase s Bornom Ćorićom mal problémy s ľavým kolenom – keď dopadal na nohu pri podaní, cítil bolesť, a preto podával rýchlosťou 170 km/h namiesto 220. Hoci mal pár dní na to, aby sa doliečil, ťažko od neho čakať, že v tomto stave vyhrá viac ako dva-tri zápasy.

Kyrgios rozbíja raketu v zápase proti Ćorićovi. Foto – TASR/AP

2. Vyhrá Australian Open jeden z dvojice Novak Djoković, Rafael Nadal?

Obaja pred začiatkom turnaja riešili zdravotné problémy. Kým pri jednom z nich podľa všetkého nejde o nič vážne, ťažkosti druhého znepokojili fanúšikov.

Djokovićovi

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Australian Open

Tenis

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie